[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Duurzaam ontwerpen is kijken naar de toekomst

 

Ook voor Design/vormgeving, webdesign en informatieoverdracht zijn er vaak duurzame alternatieven beschikbaar. Denk daarbij aan duurzame papiersoorten, afbreekbare plastics.

Duurzaam grafisch ontwerp vermindert de milieu-effecten van grafische producten, zoals verpakking, drukwerk en publicaties. Men let op de gehele levenscyclus van grondstoffen, via fabricage, transport en gebruik tot uiteindelijk het afval. Voorbeelden van duurzame grafische vormgeving zijn vermindering van materiaalgebruik bij de productie, het gebruik van gerecyclede materialen, kiezen voor een FSC-gecertificeerde of zelfs ongebleekte papiersoort met zo weinig mogelijk chemicali├źn zoals optische witmakers, het laten printen met VOS (Vluchtige Organische Stoffen)-arme inkt of zelfs bij drukkerijen die werken met soja-inkten of met waterless printing, of werken met een digitale duplicator en ook daar kiezen voor soja-inkt, en het gebruik van distributiemethoden die weinig transport vereisen dan wel een drukkerij die dichtbij het afleverpunt is gelegen.

 

Recycling van papier en karton biedt grote voordelen:

  • Vermindering van de afvalberg
  • Duurzame inzet van gebruikte materialen
  • Minder gebruik nieuwe grondstoffen
  • Reductie energie- en waterverbruik
  • Verlaging van de CO2-uitstoot
  • Vergroting betrokkenheid samenleving bij verduurzaming

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over Xbase
Xbase is een eenmanszaak en verzorgd corporate design en visuele communicatie, media vormgeving. Mijn streven is een wezenlijk verschil te maken voor al uw merken en labels. Graphic Design is natuurlijk van groot belang voor al uw uitingen.

Interesse?
Mail naar info@xbase.nl
Of bel 0614562246

 

Xbase
T: 0614562246
W: info@xbase.nl